De Bolderberg

www.kiwanis.be

Home

Kiwanis DeBolderberg verrast kinderen in de leefgroepen De Wiekslag #corona

In deze moeilijke omstandigheden zoeken ze samen met hun jongeren en gezinnen naar de best mogelijke manier om hun hulpverlening verder te zetten.  Naar aanleiding van de verwarrende communicatie door de overheid ivm bezoek in de voorziening, kan de Wiekslag nog steeds  geen bezoek toe te laten. Vandaar het idee het idee om de kinderen een kleine attentie te bezorgen.

De Wiekslag vzw is een organisatie bijzondere jeugdzorg. Ze bieden begeleiding op maat aan gezinnen.

 

Dringend gezocht Laptops voor kansarme kinderen 

Digital4kids streeft ernaar om een 800-tal bruikbare laptops in te zamelen om kansarme kinderen uit het basisonderwijs in Limburg een kans te geven op digitaal afstandsonderwijs tijdens deze coronacrisis. Dankzij deze laptops kunnen talloze kinderen opnieuw in contact komen met hun leerkracht, maar ook met hun klasgroep.

Wij willen met dit initiatief de leerkrachten de mogelijkheid geven om alle leerlingen op weg te helpen met taken, nieuwe leerstof etc. Zo willen wij de kans op een onoverkomelijke leerachterstand minimaliseren.

Een groot team staat reeds klaar om de laptops gebruiksklaar te maken en nadien te verdelen onder de scholen. Hierin worden wij bijgestaan door de verschillende onderwijskoepels die hiervoor uiteraard het best geplaatst zijn.
 
Vandaar onze warme oproep om laptops (die nog werken uiteraard :-)) te doneren. Financiële bijdragen* zijn ook welkom, zowel voor de aankoop van laptops als voor het dekken van de kosten voor het opschonen en gebruiksklaar maken van de gedoneerde laptops. De laptops zullen, na controle door een IT bedrijf, geschonken worden aan de scholen waar de nood het hoogst.
 
*Rekeningnummer BE38 7360 6479 8872, vermelding 'Digital4Kids'

Graag een seintje  indien jullie hier aan willen meewerken !

Alvast hartelijk dank!!

*** Uitstel spreker naar het najaar wegens Corana virus

Zoals iedereen ondertussen aan de lijve heeft kunnen ondervinden heeft de snelle en brede verspreiding van het Corona Covid-19 virus een enorme impact op onze gezondheid en ons dagelijks leven zowel professioneel als privé.

Bijna elke dag opnieuw worden nieuwe maatregelen uitgevaardigd met de bedoeling controle over het virus te krijgen en de verspreiding ervan tegen te gaan om zo onze levens te beschermen. Het einde van deze onwezenlijke gebeurtenis is nog niet in zicht.

 Als verantwoordelijke volwassenen moeten we de adviezen/richtlijnen van de federale, regionale of lokale autoriteiten rigoureus volgen. Al onze acties ten gunste van kinderen, onze fundraising om hen een degelijke toekomst te verzekeren, worden tijdelijk uitgesteld  naar het najaar door dit isolement

Wij hopen op jullie begrip voor deze beslissing alsook op jullie steun!  Voor degene die voor 28 April  jaar reeds inschreven en hiervoor het inschrijvingsgeld reeds betaalden, zullen wij op verzoek het betaalde bedrag zo snel mogelijk terugstorten.

Noteer alvast onze Paaseitjes actie en steun onze goede doelen

De Babbeldoos - Het Berenhuis en de Droomboom 

Verkoop is gestart

Week van de Vrijwilliger

Van 29 februari tot 8 maart vieren we het vrijwilligerswerk . Wat zijn jouw plannen voor de Week van de Vrijwilliger?

Kom naar onze open vergadering op 10  maart en leer onze damesclub beter kennen. Je bent van harte welkom inHotel Stiemerheide om 19:30. Inschrijven open vergadering kan tot 28 februari 

Snowflakes Actie tegen KANS armoede

Met de Snowflakes actie  willen we geld inzamelen tegen de toenemende KANS armoede! Voorbeelden zijn er genoeg HELAAS

* LEGE BROODDOZEN

* OPENSTAANDE-schoolrekeningen

Steeds meer scholen in Vlaanderen zien de armoede bij hun leerlingen toenemen. Vaak gaat het om ‘nieuwe armen’: gezinnen die hun levensstijl drastisch moeten aanpassen na een scheiding of werkloosheid. “Omdat ze zich schamen om elders hulp te zoeken, is de school voor hen meestal het eerste vangnet”

Blijven we de ogen sluiten voor deze harde maatschappelijke realiteit?  Stort jullie bijdrage op rek nr  BE 24 7370 1938 0138

 

 KIDS NEED KIWANIS -MAKE A WORLD OF DIFFERENCE

Kinderen zijn nieuwsgierig, lief en hilarisch. Ze zijn ook wild, ongeduldig en kwetsbaar. Kiwanis is op zoek naar kinderen in alle uithoeken van de wereld met meer dan 600.000 vrijwilligers die hun gemeenschappen via lokale clubs dienen.

  • Wij zijn royaal met onze tijd.
  • Wij zijn creatief met onze ideeën.
  • Wij zijn gepassioneerd om een verschil te maken.
  • Wij beleven ook veel plezier door dit te realiseren
  • Maak het verschil en kom erbij!

Klaar om kinderen en gezinnen in Bolderberg te helpen ? Klaar om de wereld te veranderen? Kiwanis staat voor u klaar!

Meer dan 7.000 Kiwanis clubs Kiwanians vormen samen een krachtige motor om zorg te dragen voor kansarme kinderen !

Interesse? Email naar kiwanisdebolderberg@telenet.be  en we nodigen je graag uit om een van onze vergaderingen bij te wonen!

NEWSFLASH-11 Sociale Doelen


Steun Sociale Doelen

Lees verder

NEWSFLASH 10 Hoe goed communiceren


TOPSPREKER Namens Kiwanis Debolderberg nodigen we julle graag uit op een zeer boeiende avond met topspreker Sylvia Nijs die komt toelichten over hoe belangrijk goed praten is voor ons leven: zowel op privé als op professioneel vlak.

Lees verder

NEWSFLASH-7


SKYMAGIC

Lees verder

Aanmelden voor leden:

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?

Kiwanis

© 2023 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis - De Bolderberg Kiwanis volgen:

Facebook