De Bolderberg

www.kiwanis.be
Sponsoring
Kiwanis > Kiwanis Projecten > Happy Child

Happy Child

Kiwanis project Happy Child ® 

Het project « Happy Child » van Kiwanis werd gestart op 01/10/2017 door de Europese Federatie van Kiwanis International. Dit was een antwoord op een dringende behoefte van een dramatische situatie waarvoor Kiwaniërs niet ongevoelig willen blijven. Dit project gaat over de getraumatiseerde kinderen van de oorlog in Syrië die daar verblijven.

Gans Europa ziet zich geconfronteerd met migratiegolven veroorzaakt door een oorlog waarvoor het niet verantwoordelijk is. De media vertellen ons dagelijks de drama’s die er zich afspelen.  Vele kinderen hebben hun ouders verloren en dwalen rond, aangewezen op zichzelf in de overbevolkte kampen van Syrië.

Kiwanis heeft besloten deze kindvluchtelingen in Syrië te hulp te komen opdat ze beschermd kunnen worden, hun familiale banden kunnen terugvinden , een toekomst kunnen opbouwen in hun geboorteland en vermijden terecht te komen in een risicovolle trek naar het Westen en een prooi worden van niets ontziende mensensmokkelaars. Het zijn dus de niet-begeleide kindvluchtelingen die in Syrië blijven die, dankzij het project Happy Child, een dak boven het hoofd zullen krijgen, bescherming, zorgverstrekking, een opvoeding en aangepast onderwijs.

Deze hulpverlening wordt overkoepeld door SOS Kinderdorpen ( www.sos-kinderdorpen.be Verdere informatie over  het project Happy Child vindt u op  www.kiwanis.be/happychild

Kiwanis

© 2020 Kiwanis
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis - De Bolderberg Kiwanis volgen:

Facebook