Kiwanis > Commissies > Genk Congres

Genk Congres

Kiwanis=famille=Kiwanis

het motto van Marie-Paule Bollen, onze eerste vrouwelijke Gouverneur Kiwanis Belgium-Luxembourg 2016-2017. Zij verzamelde haar familie tijdens haar Congres op 16 september 2017 te Genk.

Hierbij een kort overzicht van enkele items die aan bod kwamen op dit 21e Kiwanis Congres.

Bevestiging van de nieuwe Gouverneur 2017-2018 JOSY GLATIGNY

Motto: We3:

• Welcome
  • Engage
  • Educate
  • Emotion

Verkiezing van Gouverneur 2018-2019 JAAK MICHIELS (gouverneur-elect 2017-2018)

KC Ghent Seaport/ motto : Met een open venster op de toekomst

Kiwanis Kids-day 2017

Klein begonnen 2 jaar terug, momenteel uitgegroeid tot 2000 deelnemende kinderen & vrijwilligers. Deze beleefden een mooie zorgloze dag op 4 locaties; Bokrijk, Chevetogne, Waligator-Maizières (FR), Pairi Daïza. Uitbreiding naar andere locaties zijn altijd mogelijk; bvb zal voor volgend editie 2018 Gr.H.Luxembourg ook contact nemen met Kiwanisclubs in Frankrijk en Duitsland net over de grenzen. Elkeen met zin voor eigen initiatief op nieuwe locatie, kan aansluiten en info opvragen bij Jacques Willemyns (jacques.willemyns@skynet.be)

JCI-president, Wauter Danckaert uit Aalst, verantwoordelijke België dankt de samenwerking met Kiwanis wereldwijd. En sprak vooral zijn verlangen uit naar uitwisselen van netwerken, vaardigheden, ervaring. Voor beiden een leerrijke win-win. Hij stelt voor om vooral op lokaal vlak, elkeen in eigen stad of regio, contact te leggen met elkaar.

Special Olympics Belgium, CEO Eddy Beckers

gaf kort een uiteenzetting omtrent oprichting door de zus van President Kennedy en de historische groei. Ook over de nieuwe aanpak en campagne PU of PLAY UNIFIED. Via nieuwe media daagden SOB-sporters enkele VIP-sporters in België uit om een match tegen elkaar te spelen. Onder andere Debruyne Kevin (voetballer), Saive Jean-Michel (ping-pong), Yanina Wickmayer (tennis) namen de uitdaging aan. Deze campagne wenst vooral dat elke sportclub of gemeente een PU-club/gemeente wordt, m.a.w. inclusie met bestaande sportclubs, zodat geestelijk en lichamelijk beperkte kinderen en jongeren gemakkelijker en meer kans krijgen om te sporten, begrip en respect wederzijds en naambekendheid voor SOB volgt.

Volgende afspraak SOB 10,11,12 mei 2018 (OLH-Hemelvaartweekend) te Doornik & Moeskroen

ELIMINATE Belux verantwoordelijke Guido Debie dankt iedereen voor de effectief gestorte bijdragen maar vraagt om de resterende 500.000€ van de beloofde 1,9 miljoen vanwege Kiwanis Belux te vervolledigen. Niet alleen de tetanusinjectie bij moeder en kind maar vooral de bijhorende begeleiding qua hygiëne, bevalling, voeding voor elke mama is belangrijk.

KIWANIS CHILDREN FUND ambassadeur Delanote Filip bracht een krachtig pleidooi om dit bestaande overkoepelend beleid terug in onze lokale club bekendheid te geven om kinderen bij nationale en internationale rampen te helpen.

Kiwanis POP Jan Dedobbeleer & Philippe Bronckaert

blijven verderwerken oa jaarlijkse begin oktober samenwerking met het Kinderkankerfonds in Planckendael waar minstens 300 Kiwanispoppen worden uitgedeeld. Voor hen één van de mooiste emotionele dagen van het jaar. De glimlach van elk kind geeft hen de energie om passioneel dit project uit te bouwen. Reeds beschikbaar : de pop, het voorleesboek in NL/FR, cd en gezelschapsspel.

WEBSHOP ON LINE via onze website Belux www.kiwanis.be

kan eerstdaags on line bij het economaat besteld worden door leden van Kiwanis, ook internationaal. Foto, beschikbaarheid en tarieven zijn te consulteren. Verdere info volgt door Chris Decorte en Marc Vandermeersch.

KIWANIS MAGAZINE wordt volgend werkjaar omgevormd naar een maandelijkse mailbrief én ook 1 gedrukt overzicht ter afsluit van elke werkjaar van elke gouverneur Kiwanis Belgium-Luxembourg. Hierbij krijgt elke club de kans met 2 foto's & tekst hun club of aktiviteit of persoon van het werkjaar in een naslagwerk naar voor te brengen. Dit jaarboek kan gebruikt worden om Kiwanis kenbaar te maken bij sponsors, nieuwe leden, geïnteresseerden, pers of als info & ideënboek tussen Kiwanisleden en sympathisanten.

Besluit : heel wat nieuwe frisse initiatieven én bereikte doelen werden naar voor gebracht. Fier als Kiwaniër aan dit alles te mogen meewerken.

Ann Van Severen