Kiwanis > Over Kiwanis > Het woord van de Gouverneur 03/2017

Het woord van de Gouverneur 03/2017

Beste Kiwanisvrienden,

Een past-gouverneur zei me vorig jaar: «Marie-Paule, een gouverneursjaar vliegt voorbij». Ik had toen zo mijn twijfels hierover maar ik moet hem nu al gelijk geven: het gaat ontzettend snel. De helft van mijn jaar zit er al bijna op en is voorbij gevlogen.

Natuurlijk vergt het frequente vergaderen veel tijd en inspanning, niet het minst omdat die vergaderingen overal in het land plaatsvinden: van Limburg tot West-Vlaanderen tot (het Groothertogdom) Luxemburg. Het is geweldig om dan heel vaak vast te stellen dat het enthousiasme van onze leden enorm is en blijft om ons doel – zorg voor kinderen- te bereiken.

Daarom hebben wij besloten een bijzonder te waarderen project van voorgaande jaren gevoelig uit te breiden door het op meer dan een locatie te organiseren. Ik hoop van harte – ik ben er zeker van - dat vele clubs en leden hun steentje zullen bijdragen. Het gaat om de

Kiwanis Kids Day
Wanneer? Zaterdag 24 juni 2017.
Waar? In Chevetogne (divisie Namen), in Pairi Daïza (divisie Hainaut-Ouest) en in het Provinciaal Domein Bokrijk (beide Limburgse divisies). En op 17 juni in Maizières (voor divisie Deux Luxembourg)

Niet minder belangrijk is natuurlijk

het SOB-project
of de Special Olympics Belgium dat dit jaar in het Limburgse Lommel plaats vindt en wel van 24 tot 27 mei. Ook hier zijn er vele vrijwilligers nodig om de sporters te begeleiden.

Het zijn bijzonder geschikte activiteiten om het kenmerk van Kiwanis, de handen uit de mouw te steken, in de praktijk om te zetten onder andere als begeleider van de honderden kinderen.

Dat hoeft ons niet te verhinderen om gestaag verder te werken aan het andere grote project van Kiwanis International, het Project Eliminate en ook de kinderen in Haïti. Kinderen in eigen regio een mooie dag bezorgen, is prima, kinderen elders in de wereld helpen is dat evenzeer. Wij moeten nog een deel van onze toezeggingen voor het Project Eliminate waar maken, dus alle giften zijn zeer welkom. Een besluit tot schenking van een kleine dan wel grote som van de beschikbare middelen wordt zeer gewaardeerd.

Tot slot, beste Kiwanisvrienden, ik hoop over deze en vele andere activiteiten met een goed gevoel te kunnen terugblikken, samen met velen van jullie tijdens ons congres op 15 en 16 september e.k. in Genk.

En natuurlijk mogen wij Parijs niet vergeten, een unieke gelegenheid om 2 internationale congressen bij te wonen. Op 14 juli in de namiddag heeft het wereldcongres van Kiwanis International, plaats waar ons lid Daniel Vigneron een gooi doet naar de functie van Vice President. Op zaterdag 15 juli in de voormiddag is er het congres van KI-EF (Kiwanis International European Federation) de Europese federatie waar we voor de functie van Vice President eveneens een kandidaat hebben in de persoon van Chris Decorte. Dus redenen genoeg om aanwezig te zijn in Parijs. Vanzelfsprekend ontvangen jullie in de komende weken meer informatie hierover.

Marie-Paule Bollen
Gouverneur 2016-2017