KidsdayBokrijk

Kiwanis Kids Day in Bokrijk 24 juni 2017

De flyer downloaden

Wat is Kids Day?

Kids Day werd enkele jaren geleden gesticht door een aantal Kiwanis Clubs om aan kansarme kinderen gratis een fijne dag aan te bieden.
De eerste keer in Pairi Daiza, daarna ook in Chevetogne en Amnéville in Frankrijk.
1400 kinderen hebben onder de Kiwanisvlag hiervan kunnen genieten in 2016. Onder impuls van Mevrouw Marie-Paule Bollen, de eerste vrouwelijke Gouverneur van het District Belgium-Luxembourg, zal het aantal locaties dit jaar nog uitgebreid worden. De Kiwanisclubs
van de Divisies Limburg-Kempen en Limburg-Haspengouw hebben het op zich genomen om een prachtige dag te organiseren in het Provinciaal Domein Bokrijk.

Het Provinciaal Domein Bokrijk

Schitterend gelegen in Midden-Limburg, tussen Hasselt en Genk, in een bos-en waterrijke streek, is bij de meesten gekend als het museum van het Vlaamse verleden, met gerestaureerde huizen en huisjes, dorpskernen en de Oude Stad. Wie is daar al eens niet op schoolreis geweest… Door sommigen wordt het gezien als een ietwat ingedommeld charmant folkloristich geheel. Maar het is méér.

Er is een magnifieke grote speeltuin, in het groen gelegen, voor alle leeftijden. Megaglijbanen, schommels, een dradencircus, mini-auto’s, minigolf en zelfs een volledig kleuterdorp met HOPLA-speelhoek… de openluchtspeeltuin in Bokrijk is niet alleen gigantisch groot, hij is ook super leuk. Voor andersvalide kinderen zijn er speciale speeltoestellen.

In het museum zelf is er een speelschuur met 34 volksspelen, kinderspelen, caféspelen.

Er is het Atelierroute programma

In deze gloednieuwe formule volgt de groep eerst een boeiende, interactieve route die hen inzicht geeft in het ambachtelijk productieproces van brood bakken, honing maken, potten draaien, leder-, textiel- en houtbewerking. Iedere route wordt afgewisseld met één van de speciaal daartoe ingerichte atelierschuren waar de kinderen de basistechnieken van een vakmanschap aanleren en zelf de handen uit de mouwen steken met een eigen creatie als resultaat. Dit onder begeleiding van deskundige gidsen van het domein die worden bijgestaan door Kiwanis leden.

Bokrijk blijft zich vernieuwen dank zij de steun van de Provincie Limburg.

Wat zal er gebeuren?

We mikken op 400 tot maximaal 600 kinderen en hun begeleiders. De Kiwanis clubs recruteren de kinderen uit onder andere instellingen, scholen, uit de buurt en zorgen voor de inschrijving.

Bij aankomst worden kids en hun begeleiders ontvangen door onze leden-vrijwillgers , krijgen ze Kiwanispetje, T-shirt, een lunchpakket en worden ze in shiften doorgestuurd naar de ateliers, speeltuin, speelschuur en een zoektocht.

Een zoektocht zal er ook zijn en deze wordt uitgewerkt in samen- werking met de hogeschool PXL. Bedoeling is dat deze zoektocht zal blijven deel uitmaken van de activiteiten binnen het domein.

Kiwanis dankt dan ook uitdrukkelijk Domein Bokrijk en de Provincie Limburg voor hun steun aan ons project. Dank zij de onbaatzuchtige inzet en steun van velen maken wij weer een groot aantal kinderen gelukkig.

KidsDay in Bokrijk