Belgium-Luxembourg

NL
Kiwanis
Kiwanis > Clubs > Kiwanis Bocholt op het werk

Kiwanis Bocholt op het werk

Beste  Sponsors,  Sympathisanten, Kiwanis-vrienden,

Wij zijn blij u onze tweede nieuwsbrief, editie 2 van 30 september 2019,  te kunnen voorstellen. Onze bedoeling is om deze nieuwsbrief trimestriëel te versturen naar al onze sponsors, sympathisanten en clubleden.

Inmiddels is de vakantieperiode voor velen van ons weer achter de rug en kunnen we weer met volle moed aan een nieuw werkjaar beginnen.

De verschillende commissies binnen Kiwanis Bocholt Kristoffel hebben ondertussen niet stil gezeten en hebben weer een aantal nieuwigheden in petto om de bestaande projecten nog beter in het daglicht te stellen. Ook zijn er weer enkele nieuwe ideeën ontsproten. Meer details hieronder en in onze volgende editie.

Intussen is ook het schooljaar weer van start gegaan en u heeft ze ongetwijfeld weer gezien : de spandoeken boven de weg in de schoolomgevingen uit onze regio , die er op wijzen dat er terug schoolkinderen in het verkeer aanwezig zijn. Sinds jaar en dag staat Kiwanis Bocholt Kristoffel in samenwerking met de technische diensten van de gemeentes, in voor het plaatsen en het onderhoud van deze spandoeken.

Ook de alom gekende gele-hesjes werden weer aan onze schoolgaande jeugd geschonken.

Wij zijn er van overtuigd dat deze initiatieven de veiligheid van onze kinderen ten goede zal komen. We wensen hun alleszins een mooi schooljaar toe !

Vanwege het grote succes vorig schooljaar werd er door onze informaticaspecialist Theobert op 27 september 2019,

als inzet van het nieuwe schooljaar,  een informatiesessie georganiseerd over de gevaren van het internet en pesten. Dit voor de kinderen van het 3de, 4de , 5de en 6de leerjaar van groot Bocholt (BOKALORE)

Daarvoor had hij een goochelaar gevraagd die dat in een superleuk jasje had gegoten. Een dikke merci voor Leo Smetsers !

De kids en leerkrachten keken met verbazing naar zijn goocheltrucs. De achterliggende boodschap is goed aangekomen. Dit is echt een aanrader voor alle scholen, dit vergeten ze niet zomaar.

Intussen zijn er weer vele aanvragen binnengekomen om deze sessies te geven. Ook scholen buiten Bocholt tonen interesse.  Knap werk Theobert !

Uit de vorige editie herinnert u  zich dat Kiwanis Bocholt Kristoffel samen met een aantal andere Noord-Limburgse serviceclubs een bedrag  van 8500  euro heeft geschonken aan het  Begeleidingscentrum ’t Fierkant  in  St.-Huibrechts-Lille, waar mentaal minder-begaafde mensen worden opgevangen. Dit geld is besteed voor de aanleg van een ‘Beweegstraat’ :  in de achtertuin werd een fietspad, een petanquebaan en een zithoek, aangelegd. Dit project is intussen volledig gerealiseerd, en werd op maandag 23 september ll. officiëel geopend in aanwezigheid van de bewoners en de afgevaardigden van de serviceclubs.  Mooi om te zien dat onze gezamenlijke  inspanningen tot een dergelijk  resultaat hebben geleid.  

Naar jaarlijkse traditie hoort bij het begin van een nieuw werkjaar eveneens de installatie van een nieuwe voorzitter. De heer Frans Weltjens geeft de fakkel door aan de heer Rik Meus. Deze machtsoverdracht werd gevierd tijdens een gezellige bijeenkomst in hotel-restaurant De Zevensprong in Achel. Tevens werd er het bestuur voor het nieuwe werkjaar 2019-2020 bekendgemaakt. Ook werd de voorzitter-elect voor het werkjaar 2020-2021, de heer Theobert Kissen reeds voorgesteld.  Proficiat aan allen!

De voorbereidingen voor een nieuw seizoen ‘Instructietruck Dode-Hoek’ draaien op volle toeren draaien. Teneinde de interesse van de scholen nog te vergroten, wordt de opleiding in een nieuw kleedje gestoken. Onze sociale commissie onder leiding van Glenn werkt hard aan dit nieuwe concept !  Hierover meer in onze volgende editie van de nieuwskrant.

Tot slot een primeur :  noteer reeds in jullie agenda 29 februari 2020.  Onze traditionele ‘Nacht van de Vriendschap’ wordt omgedoopt naar ‘Extra Night Time : spend it well’ en zal doorgaan in de VIP-ruimte ‘Extra Time’ van de sporthal De Damburg te Bocholt.  De feestcommissie onder leiding van Michel houdt ons in spanning over de nieuwe formule :  meer details in de volgende uitgave van onze nieuwsbrief !

Wij hopen u op deze manier geïnformeerd te hebben over de werking van onze club en danken u alvast voor uw gewaardeerde steun en medewerking, waarmee  we onze projecten kunnen realiseren.

 

Wij beschikken reeds over een mooi archief aan fotomateriaal van onze projecten. Dit kunnen we u indien nodig bezorgen. Heeft u verder nog  vragen, suggesties , opmerkingen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Dit kan via gsm 0475/46.71.62 of via mail  jp.hurkmans@gilopsgroup.com

Met dank aan jullie allen  :

Kiwanis Belgium-Luxembourg

© 2020 Kiwanis Belgium-Luxembourg
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook