Kiwanis > Kiwanis > Woord van de Gouverneur 2020 03 23

Woord van de Gouverneur 2020 03 23

Ecouter le message audio

Beste Kiwanisvrienden,

Ons district België-Luxemburg beleeft zoals de hele wereld momenteel bizarre tijden. We betreuren reeds meer dan honderd doden in onze beide landen, zonder enig licht aan het einde van de tunnel.

Nu is het moment om te laten zien dat u Kiwaniërs zijt en wat het betekent Kiwaniër te zijn voor uzelf en voor de anderen!

Wij blijven op zijn minst tot 4 april in quarantaine. Zeker tot dan kunnen we niet bijeen komen en ook geen sociale evenementen of fundraising activiteiten organiseren.

Laten zien dat we ‘Kiwaniër zijn’ betekent niet alleen dat we lid zijn van een service club maar ook dat Kiwanis de eerste wereldwijde organisatie is van vrijwilligers die volledig ten dienste staat van kinderen.

‘Kiwaniër zijn’ is in de eerste plaats denken aan de anderen en hen respecteren. Wat ik u dus met aandrang wil vragen is de instructies van de overheid strikt op te volgen. Blijf thuis en verlaat het huis slechts voor de levensnoodzakelijke boodschappen te doen voor uzelf of voor anderen. Dit is momenteel de enigste manier om het virus niet verder te verspreiden.

Als u boodschappen moet doen, naar de apotheker bij voorbeeld, informeer dan ook even bij diegenen die het meest kwetsbaar zijn in uw omgeving, door hun leeftijd, hun isolement of ziekte. Geef hen een luisterend oor, stel hen voor om voor het nodige te zorgen en vergeet zeker niet het allerbelangrijkste: geef hen een lach, ook aan de telefoon, want een lach is goud waard!

Deze maand zullen er dus geen statutaire vergaderingen meer plaatsvinden. Misschien volgende maand(en) ook niet. Vergeet niet de vele initiatieven die in het district lopen te ondersteunen. Raadpleeg daarom regelmatig de website van het district. We zitten allen in hetzelfde schuitje. Voor sommige mensen is het zelfs niet mogelijk om een lege koelkast te vullen! Denk daar ook eens aan.

Ik ben er zeker van dat u zich heel creatief en ‘Kiwanis-waardig’ zal gedragen. In afwachting dat wij opnieuw in alle gemoedsrust en veiligheid van onze Kiwanis vriendschap kunnen genieten, nodig ik u uit om virtueel contact te hebben via Skype, What’s App, Face Time, Facebook en zo verder. Blijf zo in contact en deel met elkaar uw goede ideeën. Met 4200 leden samen zijn we veel sterker.

Ik blijf ter uwer beschikking per email, telefoon, sms, zoals ook onze beheerder van de Children’s Fund, Philippe Delanote, en onze ambassadeurs Nathalie Frisch en Bernard Altmann.

Zorg heel goed voor uzelf en uw geliefden ! Was uw handen J !

Marie-Jeanne Vandenberghe
Gouverneur Belux 2019-2020