Bandeau News
Kiwanis > Nieuws

In memoriam Daniël Eggermont

KIWANIS GENT GOLDEN PRINSENHOF (DIV. OVL CENTER)

IN MEMORIAM DANIËL EGGERMONT

28 Augustus 2020, daags voor zijn verjaardag, net geen 76. Het was een verwarrend en beklijvend bericht dat in onze mailbox gedropt werd. Wie kon dat geloven ? Later vernamen wij dat Daniël plots en geheel onverwacht van het leven was benomen. Een hartstilstand had hem geveld. Voor onze Kiwanis club was Daniël een veelbelovende aanwinst en hij wilde ook kennismaken met het verenigingsleven via de Kiwanis doelstellingen. Hij had er reeds een zéér gevulde loopbaan opzitten, vooral omdat hij leergierig en ambitieus was. Misschien was dat eigen aan zijn keuze om in het onderwijs te staan. Hij wilde vooral zijn kennis overbrengen naar anderen. Als gewezen directeur van de schoolgemeenschap van het Vrij Onderwijs te Nevele en van de Vrije Basisschool te De Pinte legde hij zich bijkomend toe op het organiseren en begeleiden van toeristische uitstappen zowel in binnen- als buitenland. Maar ook dit was niet voldoende voor Daniël. Hij liet ook zijn stempel na in de politiek te Sint Martens Latem waar hij enkele jaren voorzitter was van CD&V. Als dirigent en lesgever koordirigeren heeft hij veel indruk gemaakt en laat hij een meer dan gewaardeerde passie achter zich. En zo kwam hij, bescheiden als hij was, als vriend in onze Kiwanis club waar hij als jong lid vrij vlug de waardering van al de medeleden mocht genieten. Ook zijn echtgenote Therèse werd al gauw door onze echtgenotes opgenomen in onze vriendenkring. Wij wensen de familie veel sterkte om dit verlies een plaats te geven en bieden onze oprechte deelneming aan in de rouw die hen zo onverwacht treft. R.I.P. Daniël. (E.M.)