Belgium-Luxembourg

NL
Bandeau News
Kiwanis > Nieuws

Nieuws

In Memoriam - Roland De Corte


Roland De Corte Stichtend voorzitter Kiwanis Dendermonde Beyaert Gewezen Luitenant-Gouverneur Kiwanis Divisie 14 Oost-Vlaanderen Rand Huidig senior lid (5 november 1940 - 30 januari 2020)

Reeds vele maanden sukkelde Roland met zijn gezondheid waarbij hij steeds vaker in het ziekenhuis verbleef. Bij de start van ons nieuw werkjaar tekende hij evenwel present en sprak hij de ambitie uit om tegen Kerstdag terug op het tennisveld te kunnen staan. Twee weken geleden stuurde hij ons, na onze collectieve Nieuwjaarswensen met bijhorende filmpjes, nog een bedanking en liet hij ons weten dat hij na een recente nieuwe ingreep vol goede moed aan zijn revalidatie kon beginnen. Het nieuws van zijn overlijden, daags na onze laatste vergadering, sloeg dan ook in als een bom. Met Roland verliest onze club zijn vader. Als stichtend voorzitter en publiciteit-ontwerper gaf hij onze club immers gedurende 35 jaar vorm, letterlijk en figuurlijk : hij engageerde zich voluit in Kiwanis, niet alleen in onze club maar ook in de Divisie. Iedereen kende Roland als een goedlachse, soms schalkse, levensgenieter maar ook als een harde werker, een man met een goed hart en een immer en aanstekelijke optimist.

Toen zijn lieve echtgenote Lu ziek werd bleef hij haar thuis – bijna tot zijn eigen laatste dag en ondanks de eigen gezondheidsproblemen – verzorgen en steunen. Roland laat drie dochters en zes kleinkinderen na. Zijn inzet en gedrevenheid om de doelstellingen van Kiwanis en inzonderheid van onze club na te streven dienen ons als voorbeeld. Met een warm gevoel en een glimlach zullen we steeds aan Roland blijven denken, en voor altijd zal er in ons hart een plaats voor hem zijn. Vaarwel goede vriend.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de Collegiale Onze-Lieve-Vrouwkerk te Dendermonde (Kerkstraat) op zaterdag 8 februari 2020 om 10u.

Meer nieuws

09/04Paasactie 2020
31/03Laptops voor kansarme kinderen
24/03Coronavirus COVID-19
10/03Overlijden van Jean Courtois op 7 maart 2020
10/03Overlijden van André Leruth op 7 maart 2020.
28/02Filip Delanote als KCF-Treasurer genomineerd.
24/02KIWANIS Cultuurprijs 2020
12/02Telévie, 2020
04/028ste Golftornooi Royal Latem Golf Club
04/02Nieuwsbrief 31/12/2019 Bocholt Kristoffel
>   >>

Nieuws aanbieden

Kiwanis Belgium-Luxembourg, verspreidt nieuws via:

  • Kiwanis.be
  • Kiwanis Newsletters

Nieuws aanbieden kan op 1 manier:

Kiwanis

© 2020 Kiwanis Belgium-Luxembourg
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook