Belgium-Luxembourg

NL
Kiwanis
Kiwanis > Topmenu > In memoriam > Roger Declerq

Roger Declerq

Roger Declerq
KC Oostende Noordzee
Vaarwel Roger, goeie vaart!

 Roger Declercq werd op 21 oktober 1923 geboren in Gistel en is zachtjes van ons heengegaan op 24 april 2018.
Hij werd geboren in een boerenfamilie en wenste eigenlijk om veearts te worden. Tijdens de Twee Wereldoorlog was het niet evident om te overleven en uiteindelijk besliste Roger om in 1947 General Stores op te richten. General Stores was gespecialiseerd in het bevoorraden van schepen.. Roger vond onmiddellijk zijn niche markt, het bevoorraden van de jonge Marine, tevens ook opgericht in 1946, en de nodige hulpschepen die het verwoeste Europa moesten bevoorraden. Hij vestigde zijn zaak juist tegenover de Marinekazerne Bootsman Jonson en vriend des huizes bij de Marine. Iedereen kende Roger die zelf kwam leveren met zijn grote Amerikaanse bollides! Roger had een boeiende job en samen met zijn echtgenote Simonne stond hij aan het roer van een gerenommeerde zaak in Oostende.

In 1977 werd Roger lid van de Kiwanis Noordzee Oostende. Hij doorliep alle echelons maar de sociale commissie was zijn core-business! Als zelfstandige vond hij het belangrijk om niet alleen te spreken van de minstbedeelden , maar ook iets daadwerkelijk te doen en hij deed dit tot zijn 94ste verjaardag. Duinhelm, Koninklijk Werk Ibis, de uitstappen van het Ponton, Roger stond altijd klaar!

Naast zijn engagement was hij ook een graag geziene gast op de diverse Nationale en Internationale congressen. Ik mocht trouwens mijn eerste Europees congres meemaken met Roger in Rome, super stad, prachtig congres, maar vooral goede wijn ! Want Roger was een levensgenieter. Hij genoot van een goed glas wijn en een goed diner, een bourgondiër in hart en nieren. In 1987 sloeg het noodlot toe, je geliefde Simonne overleed aan een slepende ziekte. Nog altijd kon je met passie over haar vertellen want ze was voor jou een baken, als het ware jou waypont op je boeiende tocht.

Je had een warme innemende persoonlijkheid, iemand om graag bij te vertoeven. Jong en oud bleef je boeien tot het einde. Maar ook nieuwe mensen leren kennen, andere culturen ontdekken, op reis gaan was voor jou iets om naar uit te kijken, steeds opnieuw nieuwsgierig, steeds opnieuw verlangend. Maar je grootste fierheid was je familie en vooral je klein- en achterkleinkinderen waarop je zo fier was!

Met deze levensingrediënten , waar voor ieder van ons een boodschap in zit, zullen wij jou herinneren,

Het ga je goed Roger,

Je Kiwanis petekind Hubert Rubbens

 

Kiwanis Belgium-Luxembourg

© 2019 Kiwanis Belgium-Luxembourg
Alle rechten voorbehouden

Kiwanis volgen:

Facebook