Kiwanis > Topmenu > In memoriam > Valere Van Houts

Valère Van Houts
Senior lid Kiwanis Beyaert Dendermonde
° 22 juli 1935 - … 23 januari 2018

Niettegenstaande wij wisten dat de gezondheidstoestand van Valère niet goed was, sloeg de melding van zijn overlijden toch in als een bom. Hij was onze nestor en tevens nog actief charter member.

Valère was tot aan zijn ziekte ons clublid met het hoogste aanwezigheidspercentage. Zelden was hij afwezig op onze tweewekelijkse vergadering. Hoewel zijn fysieke toestand hem het voorbije jaar belette om nog langer deel te nemen aan onze bijeenkomsten wilde hij de voeling met de club niet kwijt en werd hij senior lid.

In onze divisie kende iedereen Valère als een harde werker,  maar ook als een echte levensgenieter en hoe vaak heeft hij niet zijn straffe verhalen verteld over zijn  bananenimport, zijn start met een Citroën-garage,…
Elke keer opnieuw hingen wij aan zijn lippen want vertellen dat kon hij als geen ander.
Aandoenlijk was zijn blijheid telkens zijn ploeg (SK Beveren) gewonnen had.

Voor de buitenwereld was Valère de vrolijke Frans waar de levenslust van afspatte, maar wie hem beter kende wist dat achter het vrolijk gezicht een diep verdriet schuilging: in de weinige momenten dat hij in zijn ziel liet kijken, kwam het verlies van zijn dochter Maddy en zijn gezellin Annelies naar boven.

Wij van Kiwanis Beyaert Dendermonde zijn blij Valère te hebben gekend en voelen ons bevoorrecht dat hij ons tot zijn vriendenkring rekende. Met een warm gevoel zullen we steeds aan hem blijven denken, en voor altijd zal er in ons hart een plaats voor hem zijn.

Vaarwel goede vriend.
Kiwanis Beyaert Dendermonde