Kiwanis > Kiwanis > Woord van de Gouverneur 2019 11

Woord van de Gouverneur 2019 11

Sluit u aan bij de besten !

In oktober heb ik mijn eerste woord van de Gouverneur afgesloten met de vraag u niet tevreden te stellen met goede Kiwaniers te zijn, maar de besten!

Sindsdien zijn we met volle tred, en enthousiasme het nieuwe Kiwanis jaar ingestapt, en zijn onze goede resultaten in het licht gesteld door de President van Kiwanis International, "onze" Daniel Vigneron.

Deze laatste heeft de 'Growth Summit' van de Europese federatie afgesloten waarbij hij de nadruk heeft gelegd op twee goede resultaten:

• sinds 1992 zijn er slechts twee districten in de wereld die er in geslaagd zijn elk jaar nieuwe clubs op te richten: Taiwan en het District Belgium-Luxembourg!
  • vorig jaar, hebben slechts twee Europese Districten hun ledenaantal zien toenemen: de Districten Zwitserland-Liechtenstein, en het District Belgium-Luxembourg!

Ik kan u verzekeren dat de Belgen en Luxemburgers in de zaal niet een klein beetje fier waren!

Ook dit jaar moeten wij dit terug bereiken!

De toename van leden en het ontstaan van nieuwe clubs zorgen daarenboven voor twee vitale objectieven voor onze beweging, want elk nieuw lid zorgt voor 800€ extra die we kunnen uitdelen aan de behoeftige kinderen.

En elke nieuwe club:800x15 = 12.000€!

Is de beste manier om uw leden te behouden en er andere bij te winnen, niet zich ook te amuseren? Met aangename clubvergaderingen, zonder daarom onze werken te verwaarlozen.

Een Club waar men zich goed voelt,kan alles aan; een club waar men met slepende voeten rondloopt heeft geen enkele toekomst.

Geniet!!

Tijdens onze eerst Rvb, die doorging in StVith, hebben wij dit deel van ons programma in de praktijk uitgevoerd.Wij hebben ons geamuseerd, tot we weenden van het lachen, in 4 talen! We hebben ook gewerkt, en iedereen heeft zichzelf kunnen uiten in volledige vrijheid en vriendschappelijkheid. Er is een sfeer van groepsgevoel gegroeid, en een nieuwe wind blaast over het District.

Er moet gezegd worden dat we een mooie waaier hebben aan Lt Gouverneurs, zeer jong, minder jong, met hemd en das, of getatoueerd, maar allen gemotiveerd en overtuigd  om hun visie op de toekomst uit te voeren.
Het is enkel door samenwerking dat wij er kunnen geraken!

Allemaal op de brug!

Marie-Jeanne Vandenberghe